Ostamalla Davines- tai Comfort Zone -tuotteita vähennät merten muovikuormaa

Tiesitkö, että jokainen The House of Sustainable Beauty -verkkokaupasta, siis meiltä, ostettu tuote on muovineutraali? Davines Group lyöttäytyi vuonna 2021 yhteen Plastic Bank -organisaation kanssa ja on sitoutunut vähentämään merten muovikuormaa vastaavalla määrällä muovia, kuin Davines- ja Comfort Zone -tuotteiden valmistamiseen käytetään. Lue lisää!

Kestävän kehityksen valinnat ovat aina tasapainoilua

Kestävän kehityksen edistäminen on tasapainoilua ja valintoja, sillä harva asia on mustavalkoisesti hyvä tai huono. Ostamalla vastuullisesti tuotettuja ja kestävän kehityksen arvoja kunnioittavia tuotteita teet arvovalinnan vihreämmän huomisen puolesta – mutta silti suurin osa tuotteista on pakattu muoviin.

Muovi on ansainnut paikkansa pakkausmateriaalina keveytensä ja edullisuutensa vuoksi, mutta meriin päätyvä muovisaaste on maailmanlaajuisesti valtava uhka vesistöille.

Vaikka sinä kierrättäisit tyhjät muoviroskat kiltisti, kaikki eivät tee niin. Tätä ongelmaa Davines Group lähti vuonna 2021 taklaamaan yhteistyöllä Plastic Bank -organisaation kanssa. Muovi itsessään ei siis ole pahis, mutta sen päätyminen vesistöihin on kasvava ympäristöongelma.

Plastic Bank vaihtaa merestä kerätyt muoviroskat arkihyödykkeisiin

Plastic Bank on kanadalainen organisaatio, joka työllistää muovijätteen kerääjiä suurten köyhyyserojen maissa kuten Filippiineillä, Indonesiassa, Brasiliassa ja Egyptissä. Keräämällä muovijätettä meristä voidaan samaan aikaan vaikuttaa positiivisesti vesistöjen hyvinvointiin ja ehkäistä köyhyyden aiheuttamaa inhimillistä kärsimystä.

Kerääjiksi ilmoittautuneet vapaaehtoiset voivat vaihtaa merestä kerättyä muovijätettä Plastic Bank -organisaation kautta erilaisiin hyödykkeisiin, kuten koulumaksuihin, sairauskuluvakuutuksiin, internetiin ja ruuanlaitossa käytettävään polttoaineeseen. Talteen kerätty muovijäte ohjataan kierrätyksen kautta takaisin käyttöön.

Ohjelma on mahdollisesti myöhemmin laajenemassa myös Kolumbiaan ja Vietnamiin.    

Jokainen Davines- ja Comfort Zone -tuote vähentää merten muovijätettä

Vuonna 2021 solmitun yhteistyösopimuksen myötä Davines Group rahoittaa muovijätteen keräämistä merestä täsmälleen yhtä paljon, kuin Davines- ja Comfort Zone -tuotteiden valmistuksessa käytetään muovia. Jokainen Davines- ja Comfort Zone -tuote on siis muovineutraali (engl. plastic neutral), sillä jokaista muovipakkausta vastaava määrä muovia poistetaan merestä Plastic Bank -ohjelman myötä.

Osuutemme tämän ympäristöongelman ratkaisemisessa on toki koko maailman mittakaavassa pieni, mutta olemme erittäin ylpeitä siitä, että voimme omalla panoksellamme osallistua talkoisiin. Alustavien laskelmien mukaan pelkästään vuoden 2021 aikana vähensimme merten muovikuormaa 100 000 kiloa.

Plastic Bank -yhteistyön lisäksi muovin määrää vähennetään Davines- ja Comfort Zone -tuotteissa mm. pakkaussuunnittelun, logistiikan sekä kierrätyksen keinoin.

Vaikka suurin osa tuotteista on pakattu muoviin, voit tehdä harkittuja hankintoja hyvillä mielin, sillä teemme aidosti kaikkemme vähentääksemme ympäristön kuormitusta.

Haluatko selvittää, paljonko itse tuotat muovijätettä? 

Tee englanninkielinen kuuden kysymyksen Plastic Bank -testi, niin saat suuntaviivoja siitä, missä mennään! Vastaaminen vie noin 3 minuuttia.

Kommentoi

%d bloggaajaa tykkää tästä: