Mitä on vastuullinen kauneus?

Vihreä niitty, jossa erottuu heinään kudottu hämähäkinseitti

Mitä on vastuullinen kauneus? Millaiset valinnat edistävät kestävää kehitystä ja saavat aikaan positiivisia muutoksia ympärillämme?

Vastuullinen kauneus on kestäviä ja tarkkaan mietittyjä valintoja, jotka tekevät hyvää meille ihmisille ja koko monimuotoiselle luonnolle ympärillämme. Sanaan vastuu sisältyy tämän ajatuksen ydin – meillä kaikilla on mahdollisuus ottaa vastuuta siitä, mihin olemme menossa.

Vastuullinen kauneus on tasapainoa ehdottomuuksien välimaastossa. Kaikkea ei ole kielletty, eikä tilanne ole vielä täydellisesti umpikujassa – mutta nyt on painava hetki pysähtyä miettimään, mitä voimme tehdä toisin.

Vastuullinen kauneus on paitsi kestävän kehityksen ehdoilla suunniteltua ja valmistettua kosmetiikkaa, myös sosiaalista vastuuta meitä heikommista. Hyväntekeväisyyttä, yhteisiä ympäristöprojekteja ja yksityiskohtien huomioimista niin, että edessä on mahdollisimman tasa-arvoinen ja hyvä tulevaisuus.

Vastuullinen kauneus on myös vastuullisesti tehtyjä ostopäätöksiä. Kattavia tuotekuvauksia ja asiantuntija-apua tuotteiden valinnassa, jotta yhtään ostosta ei menisi hukkaan. Kierrätysohjeita, yhdistelyvinkkejä ja kuvia, joiden avulla tuote ja tarve kohtaavat.

Vastuullinen kosmetiikka – millaiset tuotteet ovat hyväksi ympäristölle?

Vastuullisen kosmetiikan kriteereitä on varmasti yhtä monia kuin on niiden pohtijoita, mutta alla olevaan listaan kokosimme niitä tekijöitä, jotka meille merkitsevät eniten.

Vastuullinen kosmetiikka on:

  • tuotettu uusiutuvalla energialla
  • pakattu kierrätettäviin ja minimalistisiin pakkauksiin, joissa on käytetty mahdollisimman paljon uusiutuvia ja jo kertaalleen kierrätettyjä materiaaleja
  • yhdistelmä luonnollisia ja huipputehokkaita ainesosia, jotka yhdessä saavat aikaan näkyviä muutoksia
  • hiilidioksidineutraalia tai jopa hiilidioksidinegatiivista
  • elämyksellistä ja yksityiskohdiltaan viimeisteltyä
  • suunniteltu ja suunnattu kaikille sukupuolesta ja taustasta riippumatta
  • tiivisti mukana hyväntekeväisyysprojekteissa ja kantaa sosiaalista vastuuta heikommistaan

Kun kaikki pakkaussuunnittelusta tuotteen sisältöön ja brändiviestintään on mietitty kestävän kehityksen kannalta ja kun tuotteet täyttävät niille asetetut vaatimukset ja vastaavat tarpeeseen, voi myös kosmetiikkatuotteen ostaminen olla ympäristöteko.

Kestävän kehityksen ja maapallon kantokyvyn äärellä on tehtävä monia vaikeita valintoja. Kannustamme suuntaamaan kohti keskitietä, sillä liiallinen armottomuus, ehdottomuus ja askeettisuus voivat kääntyä itseään vastaan. Jokaisen on mietittävä osuuttaan omien voimavarojensa ja mahdollisuuksiensa kautta. Jos ihonhoito tai särmästi muotoillut hiukset tuovat hyvää oloa ja antavat energiaa muiden päivittäisten valintojen tekemiseen, niistä ei tarvitse tuntea huonoa omatuntoa.

Kokonaiskuva muodostuu monista yksittäisistä tekijöistä, joiden hahmottamisessa olemme kaikki vasta alkumatkalla. Kiitos, että teet matkaa kanssamme.

%d bloggaajaa tykkää tästä: